Pěstování netradičních plodin
Mungo semínka
Je to ideální volba do začátku, protože pěstování není nijak složité. Mungo klíčky se prodávají v balení 200 g za pouhých 69 Kč, což je opravdu málo. Jak už bylo zmíněno, tak pěstování je velice jednoduché. Po nákupy stačí semínka zasadit do obyčejného substrátu, který vložte například do truhlíku. Samozřejmě se dá využít i jiných nádob, ale tato je jedna z nejpraktičtějších. Rostlinkám postačí i když je dáte na parapet. Pokud se o ně budete starat, tak se postupným sledováním můžete těšit na fazolky. Ty chutnají jako hrášek a mají v sobě spoustu vitamínu typu E a hlavně B. Ale. Tím to nekončí, protože tělu dodají vápní, draslík a další velice důležité složky. Snadno se stráví a také prospěji krevnímu oběhu. Ten pročistí a také dobře zregeneruje špatné cévy. Po utrhnutí je lepší je opláchnout vodou a potom už stačí je zvesela jíst. Ale tím to nekončí, protože se z nich dá připravit polévka, nebo použít jako přísada do salátu a pomazánky.
Adzuki
Když už jsme u těch méně známých fazolí, tak nesmíme zapomenout ani na tyhle. Pěstování je velice podobné, takže si vystačíte s běžnou péčí. Prodávají se v balení 200 g za 59 Kč, takže za vyzkoušení určitě stojí. V kuchyni nadchne především svou chutí. Při konzumaci přinese vitamíny A, C a spoustu typů B. Také nesme zapomenout na hořčík, fosfor, bílkoviny a další tři prospěšné látky. Jestliže trpíte na ledviny nebo máte onemocnění jater, tak zde opravdu doporučuji konzumaci těchto blahodárných fazolek. Jíst se dají jen tak, ale výborně dochutí i některá jídla. U vegetariánů je to velice známá plodina, takže ji používají do rýže, těstovin nebo kaše. Mě se osobně zalíbila polévka. Stačí si jen připravit cibuli s česnekem, jenž necháme lehce orestovat v oleji. Dále přidáme trochu dýně. Dále přidáme kari, rajčata, kokosové mléko a vývar. Nakonec přidáme tepelně upravené adzuki fazole, a ještě chvíli vařte. Samozřejmě si můžete pokrm dochutit podle sebe.